Malmö kalendarium

September

September och första officiella höstmånaden börjar med fotboll! Den 7 september kan man gå och se världens bästa fotbollslag för tjejer, nämligen FC Rosengård. Passa på att se några av världens bästa fotbollsspelare som Marta Vieria da Silva och Ramona Bachmann live på Malmö IP, perfekt för den sportintresserade!

9800514-oresundsbronVill man se en storslagen instrumentell konsert kan man besöka Malmö Live den 9 september för att uppleva Max Raabe & Palast Orchester. De har turnerat världen över med sin storslagna 1920- och 1930-tals inspirerade musik som elegant kombineras med texter fyllda av melankoli, humor, ironi.

Är vikingatiden något som intresserar kan barnfamiljer besöka Stadsbiblioteket den 10 september för att uppleva när det blir invaderat av vikingar. Där bjuds det på uppvisning, berättelser och man får testa på hur det känns att leva som viking!

Moderna Museet har öppet under hela hösten men har den 18 september konstpedagogiska familjevisningar med fokus på barnens upplevelser och frågor.

För att uppleva skratt utan dess like och se helt galna upptåg har farsen Jäkelskap i Kikar’n sin turné i Malmö under hösten. Se välkända ansikten och kanske några nya och förbered dig på tokigheter utan dess like den 23, 24 och 30 septemberMalmö Nöjesteatern.

Under den 23 och 24 september håller Sveriges popkung Orup konsert på Malmö Arena. Föreställningen heter Viva La Pop och har fått stående ovationer från kritiker. Låt dig föras med på en helkväll med fantastiska hits från Orups långa och imponerande karriär, med allt från 1980-talets tidlösa listettor till nytänkande covers från TV4:s program Så Mycket Bättre.

Death metal är dödscoolt och vill man uppleva en storslagen turnépremiär kan man gå och se Katatonia den 25 septemberKB i Malmö. Lyssna på både nya och gamla låtar och svinga huvudet i takt med tunga gitarrer och growlsång!

Oktober 

4594588-malmo-stortorget-skaneInled oktober månad med att se brittiska musikfenomenet Last Night med Lundalands filharmoniska orkesterMalmö Arena den 1 oktober. Upplev en pampig show som har 4000 körsångare i publiken och sjung med i de låtar du känner igen!

Se en av Sveriges mest omtalade rockkonserter A Tribute to Dire Straits den 9 oktoberMalmö Live med fantastiska tolkningar av Dire Straits bästa låtar!

Är superhjältar mer din grej? På Malmö Arena tas liveunderhållning till en helt ny nivå när Marvel Universe LIVE samlar sina superhjältar för att rädda världen med en stad i taget från 13-16 oktober. Förbered dig på en spektakulär show för hela familjen med både skurkar och superhjältar!

Finns den en eller flera Fooers i familjen är det läge att säkra biljetter till The Fooo Conspiracy den 15 oktober i Baltiska Hallen.

Om Lena Philipsson faller bättre i smaken kan man se hennes nya succéshow ”Jag är ingen älskling”Slagthuset samma dag.

Dela härliga dansupplevelser och showande med barnen den 23 oktoberSkånes dansteater, där är kan man titta, känna, prova på och fika.

Man kan även passa på att se Broadwaymusikalen Hedwig and the Angry InchSlagthuset den 22 och 23 oktober med Ola Salo i huvudrollen. Upplev en annorlunda rockmusikal om kärlek, svek, drömmar och frihet som inte lämnar någon oberörd.

November 

Varför inte gå och se trollkarlsduon Brynolf & Ljung som gjort succé under senaste tiden med sin TV-serie under samma namn. På Slagthuset den 3, 4, 5, 11, och 12 november kan man se showen Hokus Pokus Motherf*ckers! I sina magiska trick tänjer Brynolf och Ljung gränserna för vad som är möjligt eller inte, så låt dig hänföras av en magishow utan dess like!

Sveriges stora stolthet Laleh har blivit omåttligt populär de senaste åren och den 5 november släpper hon en ny singel och åker på turné, se henne först på Malmö Arena.

Med start den 5 november och in i mars nästa år kan man se verk från amerikanska fotografen Francesca Woodman (1958–1981), en samling av fascinerande fotografiska bilder på Moderna Museet.

5418387-malmo-arenaVill man se giganten Elton John och få nostalgiska känslor som för en ända tillbaka till Disney’s Lejonkungen ska man boka biljetter till hans Wonderful Crazy Night TourMalmö Arena den 10 november.

Alla Kent-fans bör passa på! Startskottet för sista året med Kent har börjat och den 11 november kan man på Malmö Arena se början på deras avskedsår och bland annat lyssna på singeln Egoist.

Emil Jensen släpper snart nytt album och spelar sin nya föreställning ”Flyktpotatis” i Konsertsalen på Malmö Live den 18 november, boka för att njuta av en aktuell artist med en unik röst.

Allas favorit Jonas Gardell befinner sig den 25 novemberMalmö Arena för att visa upp showen 30 år tillsammans! Det är inte en best-of show, utan beskrivs som en superrolig föreställning som handlar om de 30 åren som gått.

Sök hotell