Klagshamnsstranden

1885731-adorable-girl-on-vacationFöljer man Badvägen ut mot udden så kommer man till den fina badplatsen Klagshamnsstranden med sin vita sandstrand, som är ganska långgrund och dess sköna botten. Klagshamnsstranden kan beskrivas som att vara något mer ett med naturen om man jämför med de övriga stränderna och många beskriver den som mysig och lugn. Trots att stranden ofta beskrivs som just lugn brukar de under de varma sommardagarna vara många badande och solande besökare på stranden, vilket vanligen gör det svårt att hitta en parkeringsplats vid stranden. Vill man inte ödsla tid kring att hitta en parkeringsplats kan man ta en av bussarna som stannar vid stranden eller cykla till stranden.

Bra anpassad för bada med barn

Bada kan man på Klagshamnsstranden göra från bryggorna men även från den långgrunda stranden om man känner för det, detta gör att det till en lite bättre lämpad strand för exempelvis mindre barn än vad Scaniabadet är.

Om man vill så går det även att efter lite möda att ta sig fram bada i det gamla kalkbrottet. På Klagshamnsudden har kommunen planerat att röja och gallra för att återfå den natur som rådde där förr. Förr fanns det nämligen många arter på platsen som gillade att växa i kalken och som var unika, men det har även funnits olika örter på platsen. Idag växer det mest slagg, och det är detta som man vill få bort i förmån för den kalkgillande vegetationen. När vinden blåser på finns det möjligheter till att gå upp en bit vid stranden för chansen att ta lite skydd av träden och buskarna, vilka naturligtvis skyddar för dem som vill ha en skuggig plats och komma undan solen.

Sök hotell