Stränderna i Malmö

 

12316416-solnedgang-ribban-malmo-sverigeDet är inte många städer i Sverige som kan skryta med att ha så pass fina stränder så centralt i staden som Malmö har. Malmö har dessutom inte bara en, utan faktiskt fyra stycken. Under de tider på året när temperaturerna är något för låga för att kunna bada och ligga på stränderna för att njuta av värmen, är stränderna mycket populära platser för promenader och motion.

Alla Malmös stränder ligger vid kusten men har ändå något olika inriktningar. Har man inte tidigare upplevt någon av dessa förut är det troligt att man hittar en egen personlig favorit bland dem. Namnet på de som är bland de större och mest populära stränderna är Ribersborgsstranden, Klagshamnsstranden, Sibbarp och Scaniabadet.

Att Malmö har stränder så nära stadskärnan är uppskattat av såväl de boende som gästerna som kommer för ett besök i staden. Som turist är det lätt att ta sig till badplatserna och det oavsett var man bor i staden, vilket gör det både bekvämt och enkelt för en familj med barn. Ett tips är att besöka någon av stränderna, oavsett om man är på besök under badsäsongen eller inte. Dessa är nämligen vackra platser även under vintern och vissa har kallbad att njuta av under vintern. Vill man kan man ta en promenad i området eller bara ta en paus för att andas in lite saltstänkt havsluft är det dessutom perfekta platser att göra just detta på. Varför inte promenera en bit ut på piren fram till Ribersborgs kallbadhus, kanske blåser det lite men vinden har havet i sig och är uppfriskande och vild, perfekt om man vill pigga upp sig lite.

De flesta av stränderna har många bekvämligheter under somrarna vilket gör att man kan ta med sig korv att grilla på den permanenta grillen, duscha eller byta om i de omklädningsrum som finns eller låna någon av strandens toaletter. Allt för att göra det möjligt att ha en heldag med familjen.

Sök hotell