Sevärdheter i Malmö

karta_1867Det finns många anledningar till att besöka Malmö. Staden är full av sevärdheter värda att besöka och staden är full av atmosfär att insupa. En av de saker som gör att Malmö skiljer sig från en del andra städer i vårt land, och som även är en av de saker som just bidrar till stadens unika atmosfär, är stadens arkitektur.  Är man intresserad av just arkitektur och spännande byggnader om skiljer sig och sticker ut ur mängden, behöver man inte leta länge. I Malmös så kallade kulturkvarter, S:t Gertrud, ligger många väl bevarade historiska byggnader. En av dessa är Thottska huset som är stadens äldsta, bevarade korsvirkeshus från mitten av 1500-talet.  En byggnad i samma del av staden som är betydligt äldre än så är S:t Petri Kyrka, som förutom sin anrika ålder från 1300-talet stolt kan visa upp norra Europas största altaruppsats.

Att vandra runt i Malmö bland de olika torgen kan lära en mycket om hur staden en gång användes som mötesplats för de människor som levde i staden eller kom utifrån för att bedriva handel. Under 1500-talet var exempelvis Stortorget en av Nordens allra största salutorg med handel av allt som kunde tänkas behövas i vardagen. Än idag ligger en del av de ursprungliga husen kvar från den tiden, som Jörgen Kocks hus. Även på granntorget Lilla torg, som växte fram när Stortorget inte längre räckte till som ensam handelsplats, ligger de flesta av de äldre husen kvar. Här ligger bland annat Hedmanska gården, som är ett av de äldsta husen på torget. Idag är Lilla torg dock en plats för socialt umgänge på restauranger och alla sina utomhusserveringar, när vädret tillåter.

Parker i Malmö

Det är inte utan orsak som staden på grund av alla sina många olika lummiga och grönskande parker som Malmö av många kallas för Parkernas stad. Några av de mest populära och största parkerna är Kungsparken, Slottsparken, Pildammsparken och Folkets park. Läs mer om stadens parker här.

Malmös Stränder

Stränder malmöMalmö har bland annat tack vare sitt sydliga läge i landet, men även tack vare närheten till dess vatten blivit en stad att räkna med när det gäller långa och populära stränder både för promenader för svalkande bad. Några av de mest populära och besökta stränderna i Malmö är Ribersborgsstranden, Sibbarpstranden, Klagshamnsstranden och Scaniabadet. Vill man läsa mer om stränderna i Malmö kan man göra det här.

Turning Torso

Få byggnader har hittills i den svenska historien skapat en sådan debatt men även rivit så många murar när det gäller arkitekturens gränser som den vridna Turning Torso i Malmö har gjort. Byggnaden ligger i det nya området Västra hamnen i Malmö, vill man veta mer om byggnaden kan man läsa om Turning Torso här.

Öresundsbron

Sedan Öresundsbron och kontakten mellan Danmark och Sverige stod färdig har regionens betydelse vuxit, som ett område att räkna med. Öresundsbron stod färdig år och är idag en av de vanligaste sätten att ta sig mellan de både länderna, läs mer om Öresundsbron här.

Museer i Malmö

Malmö är en stad fylld av kultur där museerna i staden länge varit en av de populäraste besöksplatserna- Här finns alltifrån den moderna konst som visas på Moderna Museet i Malmö till den populära Slottsholmen med Malmöhus slott där besökare kan lära sig mer om stadens historia. Läs mer om Malmös museer här.

Sök hotell