Hotell nära Väster

Väster är ett område i Malmö som består av stadsdelarna Hyllie och Limhamn-Bunkeflo och bildades i juli 2013.  Det är genom Väster som E20 till Köpenhamn går mitt mellan Limhamn och Bunkeflostrand.

Limhamn är ett gammalt kalkbruk som för första gången nämndes i skrift 1522 som Limnøhaffuen och nämns vid ett flertal gånger under århundradet i danska skrifter. Bruket drabbades dock hårt av striderna mellan Danmark och Sverige och under tidiga 1800-talet började invånarna flytta till området och fisket blev stort i orten. Limhamn blev sedan en betydande ort för industrier och ett gruvsamhälle. En stor cementfabrik anlades i slutet av 1890-talet och järnvägen som ledde till cementfabriken och kalkbruket fick namnet ”Brottets bana” i folkmun. 1994 lades kalkbruket ned för gott trots att det inte brutit något sedan 1980-talet och ”brottets bana” har blivit en lummig vandringsled för de många boende i området.

Bunkeflostrand är gamla strandlängor som låg i gamla orten Bunkeflo. Strandängarna i Bunkeflostrand är flera tusen år gamla betesmarker för djurlivet och är av ett stort intresse för hela Sverige att det tas om hand om och bevaras för djuren trots all bebyggelse i området. Det är ett naturskyddsområde och ett av Malmös första. Södra delen av Bunkeflostrand är fortfarande glesbyggd men håller på att bebyggas allt mer och mer i takt med att befolkningen i Malmö ökar.

Quality Hotel View

Quality Hotel View

Vill du bo på ett nybyggt hotell med hög standard nära Malmö Arena är det Quality Hotel View du ska bo på. Hotellet är beläget i stadsdelen Hyllie i Malmö och har som sagt arenan som granne men även Emporia köpcentrum ligger i närheten. På bara ett par minuter tar du dig med tåg in…

VN:F [1.9.20_1166]
Betyg: 0.0/5
Läs mer
Best Western Malmö Arena Hotel

Best Western Malmö Arena Hotel

Den som ska på en konsert eller liknande och vill bo vägg i vägg med Malmö Arena kan bo på Best Western Malmö Arena Hotel som öppnat i mars 2015. Hotellet ligger i arenaområdet och går du fyra minuter kommer du till Hyllies tågstation. Förutom Malmö Arena finns även Emporia köpcentrum och Malmömässan i det…

VN:F [1.9.20_1166]
Betyg: 3.0/5
Läs mer

Sök hotell