Shopping i Malmö

emporiaÄr du sugen på att shoppa loss i Sveriges tredje största stad gäller det att bege sig till ett av Nordens allra största köpcentrum, nämligen Emporia. Här finns det mesta att hitta vare sig man är ute efter att shoppa kläder och mode, inredning och möbler, sportutrustning eller kanske praktiska prylar och detaljer från butiker som Clas Ohlsson.

Emellanåt, för att varva ner och hämta energi mitt i shoppingen, är det ett utmärkt tips att äta lite välsmakande mat på någon av restaurangerna i köpcentrat, eller varför inte klippa sig och få perfekta naglar när man ändå är där? Här finns i stort sett allt man kan tänka sig. Emporia ligger i stadsdelen Hyllie som är en nyare del vad gäller områden i Malmö, detta är bara några få minuters tågresa från Triangeln och centralstationen i stan. Ett råd är att köpa biljetten till tåget innan du går på. Varuhuset är öppet alla dagar mellan klockan 10 till 22.

Shopping och fika i Malmö city

För shopping mitt i city finns det lite olika gallerior att välja bland, bland annat Triangeln, Hansa 2017 men även går det utmärkt väl att shoppa loss bland intressanta butiker kring Möllan och givetvis på gågatan.

Gågatan är ungefär en kilometer lång och går man längs denna finns det massor av butiker att botanisera bland, från klädesaffärer till fascinerande designbutiker. Ett tips är att börja promenaden på Stortorget och gå till Gustav Adolfs torg, det gör att du går igenom vitt blandadespresso kakore delar av city och kommer passera såväl mer exklusiva märkeskläder i skyltfönster till småbutiker samt en hel massa kaféer att ta en god kopp kaffe på.

Där gågatan möter Gustav Adolfs torg finns gallerian Hansa med ett stort antal modebutiker att upptäcka. Men i kvarteren runt finns det även en hel del butiker med inredning och möbler som är värda att ta sig en titt i. Ett kafé att njuta av ett läckert bakverk på är ett av de äldsta kaféerna i stan, nämligen Hollandia, som serverat fikasugna Malmöiter och besökande turister sedan 1903.

Sök hotell