Hotell nära Kastrup

Kastrups internationella flygplats ligger sydöst om Köpenhamns centrala del. Härifrån går Öresundstågen som i täta intervaller trafikerar sträckan mellan Kastrups flygplats och Malmö Centralstation. Tågen nås lätt för flygresenärerna på Kastrup och tar dem till Malmö på 20 minuter.

Flygplatsen som är belägen nära vattnet användes från början som flygfält och vid den tiden var sjöflygplan fortfarande väldigt vanligt som var på 1920-talet. År 1934 invigdes den första terminalen men redan år 1940 belägrade tyskarna Kastrup och hade den i sin besittning fram till de kapitulerade i Danmark 5 maj 1945.

Sverige har en stark koppling till Kastrup då flygolyckan vid Kastrup ägde rum 1947 och vår tronarvinge Gustaf Adolf omkom i en flygolycka strax efter de lyft från Kastrup på väg till Stockholm. Gustaf Adolf var vår nuvarande kung Carl XVI Gustafs far.

Flygplatsen har sedan byggts ut i etapper och har blivit nordens huvudnav för långdistansflygningar där bland annat SAS huvudkontor ligger.

Hilton Copenhagen Airport

Hilton Copenhagen Airport

Hilton Copenhagen Airport ligger direkt i anslutning till terminal 3 på Kastrup, Köpenhamns flygplats. Att bo på ett flygplatshotell kan vara ett väldigt bra alternativ om du har en väldigt tidig avgång dagen efter eller om du landar mitt i natten. På Hilton Copenhagen Airport kan du enkelt och snabbt checka in på fler än…

VN:F [1.9.20_1166]
Betyg: 3.0/5
Läs mer

Sök hotell