Resa till Malmö

Malmö är en stad som ligger nära det mesta, vilket gör att det är enkelt att ta sig hit. Oavsett om du kommer från Stockholm, Göteborg, en mindre stad eller till och med Köpenhamn, finns bra resmöjligheter som kommer att passa dig. Det absolut snabbaste sättet att ta sig hit från de flesta svenska städer är med flyg men tåg eller buss kan ofta vara ett billigare alternativ. Om du vill stanna på några sevärda platser på vägen till Malmö, rekommenderar vi att du bilar hit.

Flyg

Är du intresserad av att flyga till Malmö finns ett stort antal avgångar från många olika städer och flera olika flygbolag flyger till staden. Den största flygplatsen i närheten av Malmö heter just Malmö Airport och hit kan du åka med bland andra SAS, Norwegian och Wizz Air. Väl på plats tar du dig in till Malmö från flygplatsen med buss, bil eller taxi. Läs mer om flyg till Malmö.

Tåg

3191166-lokAtt åka tåg är ett oftast billigare och dessutom är det ett lite mer miljövänligt sätt att ta sig till Malmö. Från de flesta större städer tar du dig med SJs direkttåg till Malmö. Du kan även ta dig till Malmö med tåg om du kommer längre norrifrån men då får du vara beredd på att byta tåg en eller ett par gånger. Kommer du från Köpenhamn kan du åka tåg via Öresundsbron och Skånetrafiken. Läs mer om hur du tar dig med tåg till Malmö.

Bil

Malmö går utmärkt att nås via bil och du kan välja att ta dig hit antingen på någon utav de större vägarna eller genom mindre landsvägar. Att ta sig till Malmö med bil har fördelen att du kan ta dig precis var du vill i hela Malmö och staden har många parkeringshus och parkeringsplatser, vilket gör det lätt för bilisten att hitta en parkeringsplats. Läs mer om hur du åker bil till Malmö.

Buss

Det kanske billigaste sättet av alla att ta sig till Malmö är via buss. Visserligen är resesättet det mest tidskrävande men du får en chans att se mycket på vägen till Malmö. Från städer som Stockholm och Göteborg får direktbussar till Malmö med flera olika bussbolag. Du kan självklart även ta dig till Malmö via buss från andra städer också. De flesta bussar stannar till vid bussterminalen i Malmö, som ligger centralt i staden. Mer om att ta buss till Malmö.

Sök hotell