Kultur i Malmö

Moderna Museet

8039406-moderna-i-malmoModerna museet finns på två platser i Sverige – i Stockholm och sedan 2009 även i Malmö stad. Inrymt i en av de kanske vackraste lokalerna i Malmö, John Smedbergs elektricitetsverk från 1909, med en modern orange tillbyggnad, ligger Moderna Museet inbäddat i både gammal och nutida arkitektur. Den tillbyggda delen är signerad Tham Videgård Arkitekter och dess intressanta struktur har blivit Malmös variant av Moderna Museet, på sitt alldeles egna vis.

Moderna Museet är ett av de ledande museerna i Europa vad gäller just modern och nutida konst och har samlingar från 1900-talet och framåt till vår tid. Här visas betydande samtida konstnärer men även verk som har blivit moderna klassiker samt ett urval från Moderna Museets egna samling. På plats kan man även äta och fika i museets egna, trivsamma lilla café.

 

Möllan

12013905-mollan-i-dagsljusMöllan är det kanske hippaste området som Malmö har att erbjuda, och är den stadsdel som för icke-malmöiter heter Möllevången. Belägen kring just Möllevångstorget och Folkets Park är detta en triangel mitt i innerstaden, känt för sina många krogar, restauranger och klubbar att dansa loss på när mörkret fallit.

På Möllan finns en slags subkulturell känsla och en etnisk mångfald som tilltalar många i staden. Från att ha varit ett ganska fattigt arbetsklassområde har det på kort tid blivit ett kulturellt centrum i Malmö. Många som bor i området jobbar inom just kultur och media och det är alltid liv och rörelse på dessa gator och torg.

 

 

Malmö Live

13180962-malmo-liveMalmö Live är stadens nya konserthus med en akustik som kan mäta sig med de främsta musiklokalerna i världen. Här kan man njuta av Malmö Symfoniorkester, spendera natten på konserthusets egna hotell samt ta med både familj och vänner.

Konserthuset är att se som en social och kulturell mötesplats där alla generationer och genrer är välkomna, såväl det moderna som det klassiska. Inte bara är musik och konserter en del av Malmö Live utan även nycirkus, dj:s, dansföreställningar, utställningar av konst, klubb samt föreläsningar och event av olika slag. Det är menat som ett flexibelt hus att mötas i och dessutom kan man om man så vill avnjuta mat och dryck på uteserveringen och de stora trädäcken som kantar byggnaden.

Sök hotell