Malmö Chokladfabrik

chokladOm ni någonsin undrat över varifrån varumärket och chokladmärket Daim ursprungligen kommer ifrån så kommer svaret här, Malmö Chokladfabrik. Chokladfabriken har anor från år 1888 då Emil Mazetti-Nissen startade Malmö Chokolad och Konfektfabriks AB. Fabriken tillverkade allt från vanillinsocker till praliner och många av produkterna som tillverkades då köper vi till våra hushåll än idag. Fabriken köptes upp av Fazer på 1990-talet och har sedan dess producerats av koncernen. Tant Rut som är en hyllning till alla kvinnor som jobbade i Chokladfabriken från starten uppmärksammas genom de klassiska Tant Ruts Strutar som finns i olika smaker, från kaffe och kokos i ljus choklad till apelsin och ingefära i mörk choklad.

Olika aktiviteter i chokladfabriken

När man besöker Malmö är det givet att ta en fika och är man sugen på något sött så är Malmös Chokladfabriks eget kafé ett absolut måste. Kaféet som man finner i deras fabriksbutik bjuder på allt från varm choklad till espresso, lite lättare mat och såklart kvalitetspraliner som de gör för hand. För den som är intresserad av att se hur chokladen tillverkas så finns där ett fönster i butiken som tillåter besökare att se in i själva chokladfabriken.

Medan ni passar på att ta en fika och får lite mersmak för choklad kan alltid boka in en chokladprovning i fabriken. Chokladprovningarna kan göras antingen med eller utan vin och den sistnämnda är endast till för sällskap på minst 20 personer. För den som är mer intresserad av historia kan alltid besöka fabrikens museum där hela sortiment från över 100 år tillbaka finns. Där kan man se originalförpackningen till den klassiska Ögon Cacao som fortfarande idag är ledande inom kakao. I museet finns också de gamla redskapen och formarna som användes från starten.

Sök hotell