Missa inte

Kända byggnader, parker, konst och shopping

dreamstime_xs_19348324Malmö är Sveriges tredje största stad och den hittar du längst ner i sydvästra Skåne. Från början var Malmö namnet på en mindre kyrkby som låg nära kusten men under 1200-talet började en stad att växa fram vid kustlinjen som fick överta byns namn. Utanför staden Malmö fanns det rikt med fisk vilket ledde till att staden expanderade kraftigt och kom med tiden att bli den viktigaste metropolen i Skåneregionen.

Resan till att bli en av Sveriges största städer har dock varit lång och staden har under årens lopp fått kämpa sig igenom ett flertal större kriser men är idag en växande och blomstrande stad där både sport, kultur och konst trängs om uppmärksamhet, till turisternas och invånares glädje.

Malmö har en lång och spännande historia och kantas av många vackra, anrika byggnader. Vi hittar bland annat pampiga kyrkor i olika stilar, gamla industribyggnader samt inte minst ett flertal fantastiska och grönskande parker att strosa omkring i en sommardag. Dessutom hittar du en stor mängd unika statyer och konstverk i staden som uppskattas av såväl invånare som besökare. Vi har listat upp några av de mest populära och spännande besöksmålen som du kan läsa mer om genom att klicka här.

Förutom att ta del av Malmös historia så kan du självklart njuta av andra saker i denna härliga stad. Gillar du exempelvis att shoppa så är Malmö perfekt för dig då staden erbjuder ett brett utbud av bland annat kläder, skor och smycken. Om shopping i Malmö kan du få mer info om här.

Självklart kan du även njuta av goda middagar i stadens kärna och efter en god bit mat kan du ta del av Malmös härliga nattliv på någon av de populära nattklubbarna, inte minst kring livliga och sociala Lilla torg mitt i Malmös äldre stadsområden.

Sök hotell