Historiska platser

Intresset för Malmös offentliga byggnader och konst har alltid varit stort. Överallt runt om i staden hittar du gamla byggnader och fängslande konstverk som alla har en spännande och intressant historia bakom sig.

Anrika byggnader

13171867-stortorget-i-malmoMalmö rådhus
Rådhuset i Malmö tillhör en av Nordens största uppförda rådhus som tillkom mellan medeltiden och 1600-talet. Rådhuset består av två våningar där källardelen har anor från 1500-talet medan övervåningen är inredd i klassisk 1800-tals stil. Byggnaden är unik i sitt slag och för den som är intresserad av konstruktion och interiör är den helt klart värd ett besök.
Dringenbergska gården
Gården är en av Malmös äldsta och ligger belägen i Jörgen Kocks östra kvartersdel. Huset kallas ibland även för hörnhuset eftersom det ligger i korsningen mellan Västergatan – Frans Suellsgatan. Här hittar du ett mysigt litet gårdsmuseum som finns beläget i husets tegelkällare.
Tunneln
För dig som är intresserad av äldre byggnader ska du absolut bege dig till Tunneln. Tunneln är ett samlingsnamn på en flertal äldre byggnader som ligger benägna vid Adelgatan i Malmö. Där hittar du byggnader som går tillbaka så långt som till 1300-talet.

Historiska kyrkor

Sankt Petri kyrka
Är en av de äldsta byggnaderna som finns att hitta i Malmö idag. Kyrkan ligger beläget bakom Malmö rådhus och har funnits där sedan början av 1300-talet. Kyrkan i byggd i så kallad baltisk tegelgotik som tros ha inspirerats av Mariakyrkan i Lübeck.
13357370-kyrka-malmo
Sankt Pauli kyrka
Kyrkan Sankt Pauli började byggas 1879 då det stod klart för invånarna i Malmö att Sankt Petri kyrka blivit för liten och därför behövdes det byggas ytterligare en kyrka för att rymma alla besökare. Kyrkan är stor och minst sagt imponerande med ett enormt stort torn omgivet av tolv mindre. Kyrkan ritades av arkitekten Emil Viktor Langlet och stod färdig för besökare år 1882.
Sankt Johannes kyrka
Kyrkan Sankt Johannes i Malmö stod färdig i början av 1900-talet och är byggd i dåtidens populära jugendstil, med rött tegel och en sockel av granit, allt i mjuka former. Invändigt är kyrkan fylld med rosor som både är huggna i sten men även snidade i trä samt målade. Det har kommit kyrkan att kallas för rosornas kyrka och dessa blommor har använts i dekoren för att symbolisera kärleken och Jesus.

Sök hotell