Pildammsparken

 

16087296-tradkrona-1Pildammsparken anlades runt den damm som sedan 1600-talet med haft syftet att fungera som Malmös vattenreservoar. Namnet på parken kommer från de pilträd man planterade runt dammen för att förstärka dammens tidigare skyddsvallar. Här är det vackert att promenera, ha picknick eller gå på utomhuskonsert på sommarkvällar.

När det blir kallt om vintrarna är det ingen ovanlig syn att se dammen användas titt och tätt som skridskobana för motionssugna malmöbor eller för nyblivna skridskoåkare som övar upp sin förmåga. För riktiga heldagar i parken eller bara när hungern faller på har parken två olika serveringar. En av dem ligger vid Margaretapaviljongen och en ligger vid parkens strandkant. Parkens planteringar och utbyggnader har skett i flera olika etapper sedan Pildammsparken grundades, vilket har gjort att fler olika epoker präglar dess miljö. Detta är en av sakerna som har gjort Pildammsparken unik och speciell bland andra parker i Malmö. Förutom vackra planteringar har parken även ett utbud av vackra fåglar, några av dessa är de påfåglar som i parken strövar fritt för allas beskådan.

 

Blomsterarrangemang, teater- och musikföreställningar

PildammsparkenMycket av den underhållning som finns i Pildammsparken står, utöver de vackra blomsterarrangemangen av olika slag, amfiteatern för där man som besökare kan ha turen att få uppleva någon av de mycket populära musik- och teaterföreställningarna under somrarna. Här kan man sitta i gräset och lyssna samt ta med sig jordgubbar och annat gott att äta medan man njuter av atmosfären.

En av parkens finaste platser när det gäller färger och blommor är vad som kallas för Blomstergatan. Området skapades, av den dåvarande kronprinsessan Margareta tillsammans med arkitekten Ferdinand Broberg, år 1914 då Pildammsparken blev utsedd till platsen för den Baltiska utställningen. Utställningen visade sig bli en riktig succé, blomstergatan är tillsammans med Margaretapaviljongen ett minne från denna tid.

Sök hotell