Malmö Brygghus

Malmö BrygghusFör den med stort intresse för just öl och bryggeriets konst är det ett måste att besöka Malmö Brygghus när man besöker Malmö. Bryggeriet ligger i en byggnad som är från 1800-talet och som år 1898 var just ett bryggeri i bruk under Richters ledning. Den har sedan blivit ägd och såld ett flertal gånger och när byggnaden stod tom i början av 2000-talet så vart det äntligen uppköpt. Byggnaden köptes då upp av Anders Hansson och hans föräldrar år 2002 och vid köpet startades en nattklubb i byggnaden för att finansiera renoveringen. Planen var från början att starta ett pubbryggeri och den har idag genomförts och istället för nattklubb så är det idag alltså ett bryggeri heltid.

Besöka bryggeriet

För den som vill ta en närmre titt på bryggerit så kan man självklart göra det och de erbjuder bland annat bryggerivandring med ölprovning, ostprovning med öl och shower i samband med besöket. Så vad man föredrar i en visning är helt upp till var och en. Vill man istället bara äta en bit mat och dricka en öl, eller varför inte en cider, vin eller alkoholfritt så går det också bra.

Konferera på ett bryggeri

Ha er konferens med jobbet på ett lite udda ställe, ett bryggeri! Malmö Brygghus bjuder på ett unikt sätt att ha sin konferens och deras upplägg ser olika ut beroende på vilken tid på dygnet som man väljer att konferera. Utöver själva konferensen så bjuds det också exempelvis på frukost, lunch och kvalitetspraliner från Malmö Chokladfabrik som tillverkar dessa i Bryggeriets lokaler och ägs av samma familj. Tillsammans har de flera evenemang som julbord och middagar.

Sök hotell