Hotell nära Öresundsbron

Öresundsbron invigdes den 1 juli år 2000 och är en 15,9 km lång bro som förbinder Sverige och Danmark. Tankarna på att förbinda de två länderna fanns redan på 1800-talet och en av de mer djärva idéerna var att fördämma sundet och länspumpa bort allt vatten och bebygga landmassan som kom fram. Förbindelsen går idag mellan Malmö och Köpenhamn och det finns plats för både bilar och tåg att pendla mellan städerna.

Mitt på bron har en konstgjord ö byggds som heter Pepparholmen. Allmänheten får inte stanna och besöka Pepparholmen för det utgör ett naturreservat och flera sällsynta arter av djurliv har börjat bosätta sig på ön. Det finns dock en helikopterplatta på ön för att att kunna hantera nödsituationer som kan uppstå i trafiken.

Trots en del kritik innan bron byggdes för att den skulle förfula den skånska landsbygden, så har den kritiken tystat och idag avbildas bron stolt på vår femhundrakronorssedel som gavs ut 2016.

 

Malmö Camping Sibbarp

Malmö Camping Sibbarp

Vid havet med utsikt mot Öresundsbron ligger Malmö Camping Sibbarp som på många sätt är ett mycket bra alternativ för barnfamiljer där barnen kan springa fritt. Här finns även en lekplats, sandstrand och minigolfbana om hela familjen vill passa på att ha en trevlig stund tillsammans.  Tar man sig hit med bil finns det tillgång…

VN:F [1.9.20_1166]
Betyg: 2.0/5
Läs mer

Sök hotell