Res till Malmö med buss

Att åka till Malmö med buss är ett populärt alternativ på grund av de många avgångarna från olika delar av landet. Dessutom är bussresan billigare än en tågresa och mer miljövänlig än en flygresa. Från många av Sveriges lite större städer går direktbussar till Malmö och åker du från exempelvis Stockholm eller Göteborg kan du välja mellan flera olika bussbolag. Från Stockholm till Malmö kan du åka med Swebus, GoByBus, Bus4you och en rad mindre bolag. Dessa har flera avgångar till Malmö varje dag. De nämnda bussbolagen är även de som trafikerar sträckan Göteborg till Malmö. Om du bor i Skåne och vill ta dig till Malmö kan du åka med Skånetrafikens bussar.73945-bus-travel

För dig som bor i en mindre stad är buss det absolut bästa sättet att ta dig till Malmö med. Bussarna stannar nämligen på många platser som tågen inte har möjlighet att stanna och dessutom går bussarna med tätare intervaller. Det är även så att du ofta måste ta buss en sträcka om du flyger eller åker tåg till Malmö och då kan det vara skönt att istället ta bussen hela vägen. När du åker från en mindre stad med buss får du dock räkna med att resan tar lite längre tid eftersom bussen ofta stannar på många olika ställen och det kan vara nödvändigt att göra ett eller flera byten.

Ett tips om du vill få ner kostnaden på din bussbiljett till lägsta möjliga nivå, är att boka din biljett i sista minuten. De flesta bussbolag säljer nämligen ut de biljetter som de har kvar till ett rabatterat pris något dygn innan avgång. Visserligen riskerar du att inte få en biljett om du väntar för länge, men har du ingen tid att passa är det verkligen ett bra sätt att spara pengar på.

 

Sök hotell