Res till Malmö med tåg

12692343-sj-snabbtag-pa-malmo-central-infor-avgang-mot-goteborg-2Om man vill ta sig någonstans snabbt och samtidigt kunna slappna av under resan är det tåg till Malmö som gäller, och det finns många olika destinationer att åka ifrån. Med avresa från Stockholm, Göteborg eller någon annan storstad i södra Sverige är det SJ som trafikerar sträckan med direkttåg av olika slag, både snabbtåg och vanliga godsvagnar.

Res genom vackra landskap med tåg! Bokar man tåg med SJ till Malmö så passerar man bland annat städer som Gävle, Linköping och Jönköping. Öresundståg är också ett alternativ för tågresan om man önskar att resa mellan Malmö och närliggande städer. Reser man däremot inom Skåne eller Öresundsregionen så är oftast Skånetrafik det billigaste och bästa alternativet. Kanske tar man sig en tur med regionens stolthet ”Pågatågen”, vilket är ett lokaltåg som går inom Skåne och hör till Skånetrafiken. Eller så tar man tåget över bron till Köpenhamn för att uppleva den ökända resväg som karaktärerna i TV-serien Bron ofta tar för att lösa kriminalfall. Vill man däremot hålla sig i centrala Malmö och bo i centrala Malmö för bekvämlighetens skull, finns det många hotell nära Centralstationen.

Att resa med tåg är ett miljövänligt transportmedel som besparar naturen från stora mängder onödiga föroreningar. Tågresor är även ett smidigt sätt att resa eftersom det inte påverkas av helgtrafik, men kan ibland tågen drabbas av andra typer av förseningar om man har otur. Under de kallare månaderna på året kan snö och kyla påverka spåren som skapar förseningar och på hösten kan det hända att löv gör spåren hala och försvårar framkomlighet. Denna typ av problem brukar dock lösas snabbt för att tåget snabbt ska komma i rullning igen.

Sök hotell