Hotell nära Heleneholm

Heleneborg ligger i stadsdelen Fosie och område med industrier, skolor, affärer och bostäder. Området domineras av Heleneholmsverket som förser Malmö med fjärrvärme och är Malmös näst högsta byggnad efter Turning Torso.

Heleneholm är uppkallat efter Helena Kronsjö vars make köpte upp flera fastigheter och bildade en stor lantegendom på 1800-talet. Helenes far lät bygga ett slott till sin dotter i bröllopspresent 1877 men 1924 blev slottet en restaurang och är det än idag. Slottet är idag privatägt men ägdes av Malmö stad mellan 1932-1993.

Heleneholmsskolan som grundades på sextiotalet öppnade upp för det stora utbildningskomplexet som finns i Heleneholm. Där finns grundskolor, gymnasium, lärarhögskolan samt en gymnasieskola med estetisk inriktning mot främst teater där flera av Sveriges kulturprofiler gått och lagt grunderna till sin karriär.

Mercure Hotel Malmö

Mercure Hotel Malmö

Vill du bo på ett nyrenoverat hotell där du får lite mer för pengarna är Mercure Hotel Malmö det bästa valet. Du sover i eleganta hotellrum som alla är ljust inredda och har skrivbord samt ett helkaklat badrum med dusch. På hotellet finns även den trevliga restaurangen Le Bistro som serverar franska och svenska rätter….

VN:F [1.9.20_1166]
Betyg: 0.0/5
Läs mer
Ibis Hotel Malmö

Ibis Hotel Malmö

Med bara tre kilometer till närmsta golfbana ligger Ibis Hotel Malmö. För resenärer med bil passar hotellet bra då de ligger smidigt och nära de stora lederna, men utanför stadens centrum. Här bor man även nära Malmö stadion och Pildammsparken. Hotellet är nyrenoverat och bjuder på fräscha och moderna lokaler. För barnfamiljer kan hotellet erbjuda…

VN:F [1.9.20_1166]
Betyg: 3.0/5
Läs mer
STF Vandrarhem Malmö Eriksfält

STF Vandrarhem Malmö Eriksfält

STF Vandrarhem Malmö Eriksfält i södra Malmö ligger i närheten av Pilsammsparken, Kroksbäcksparken och flera större idrottsarenor som exempelvis Malmö Arena och Swedbank Stadion. Här har gästerna dels tillgång till trådlöst gratis Internet men även till vandrarhemmets bastu och trädgård. Kök och TV-rum delas med de andra gästerna såväl som de duschar som finns på…

VN:F [1.9.20_1166]
Betyg: 2.0/5
Läs mer

Sök hotell