Turning Torso

 

turningKockumskranen var Malmös tidigare höga landmärke innan den monterades ner och flyttades till Sydkorea. Turning Torso, den skruvade skyskrapan, tog vid sitt färdigställande år 2005 över stafettpinnen som det självklara elementet i Malmös skyline.

En byggnad som vänder sig om

Byggnader i samma anda som Turning Torso är något vi inte ser ofta i Sverige. Tänkta associationer till byggandens utförande och arkitekturens inspirationskälla har varit ingen annan än mänskligheten själv. Skaparen och den tillika världsberömde arkitekten, Santiago Calatrava, har nämligen med de nio kuberna som tillsammans bildar byggnaden velat symbolisera just den mänskliga kroppen i en vändande rörelse. Utöver sina 147 lägenheter, som är placerade mellan kub tre och kub nio, finns i Turning Torso även lokaler för kontorsrörelser och center för möten och events. Här finns sannerligen ett boende utöver det vanliga, både när det gäller arkitekturen och speciella faciliteter i byggnaden och lägenheterna.

Att upptäcka i området

Västra Hamnen är som tidigare nämnts ett helt nytt, modernt område i Malmö med fina promenadstråk och närheten till havet. Under sommaren går det bra att bada från bryggorna i stadsdelen, även om badplatsen inte ännu har blivit lämplig för badsugna småbarnsfamiljer.

I området finns även Stapelbäddsparken där man kan roa sig med att åka skateboard. Skateanläggningen är en av Europas största med en åkyta på över 2000 kvadratmeter. Förutom att rulla på brädan kan man dessutom provklättra i boulderparken, som är Nordens enda klätterställe med riktiga klippblock.

Vill man bo i samma område som Turning Torso när man är på besök så går det bra att boka hotell i Västra Hamnen, hotellen nära Turning Torso kan man titta närmare på här.

Sök hotell