Hotell nära Sturup

Från Malmö Airport, som innan år 2007 kallades Sturups Flygplats, når man centrala Malmö på en halvtimme med flygbussarna eller taxi. Från Sturup tar man sig därmed lätt in till de centrala delarna av Malmö, eller med flyg till Europa eller reguljärt inom landet.

Sturup var en helt vanlig skånk by fram till 1970 och hade befunnit sig på samma plats ända sedan medeltiden. 1964 började planerna för att bygga en flygplats där byn låg och alla tog det med frid och fröjd. Men när markägarna började köpas ut och bostäderna började brännas upp så kom protesterna och klagomålen på buller. De insåg även att marken nära flygplatsen var ett naturreservat och att en väldigt skyddad fågelart riskerade att dö ut på grund av den störande flygtrafiken. Protesterna var dock förgäves och 1970 togs det första spadtaget till Sturups flygplats sedemera Malmö Airport. Planerna på att bygga ut flygplatsen ytterligare har kommit och gått under åren men sedan beslutet togs att satsa på Kastrup så har flygplatsen behållit sin storlek.

Sturup Airport Hotel

Sturup Airport Hotel

Som namnet tydligt avslöjar är Sturup Airport Hotel ett flygplatshotell vid Malmös flygplats Sturup. Hotellet ligger endast 1 km från flygplatsen och är idealiskt för dig som har en väldigt tidig flygning eller landar mitt i natten. Med tanke på närheten till flygplatsen är hotellets alla 68 rum ljudisolerade. Lika självklart serveras frukosten väldigt tidigt…

VN:F [1.9.20_1166]
Betyg: 2.7/5
Läs mer

Sök hotell