Stortorget

För den som är intresserad av äldre byggnader och att uppleva den genuina torgkänslan med marknader och andra aktiviteter så är Stortorget i Malmö platsen att besöka. Det stora torget mitt i Malmö har en historia som sträcker sig så långt bak i tiden som till mitten av Gustav Vasas 1500-tal. Byggnaderna runt om torget skvallrar om en anrik historia med olika tidsepoker, bland annat Malmö rådhus som är beläget vid torget och har anor från 1800-talets renässans. Mitt på torget kan man se statyn av Karl X Gustav som erövrade Skåne och i och med det tog det från Danmark.

Aktiviteter på Stortorget

Det finns gott om aktiviteter på Stortorget då detta är en naturlig mötesplats för olika grupper och arrangemang. Det kan bjudas på allt ifrån torghandel till olika festivaler. Stortorget har fungerat som en marknadsplats sedan långt tillbaka och den traditionen lever än idag kvar. Dessutom är Stortorget platsen som Malmöfestivalen arrangeras på varje år, festivalen sträcker sig över flera delar av Malmö men Stortorget är en central del i festivalen.

Vare sig man vill gå på bio, shoppa, fika på ett kafé, dansa eller äta gott så finns detta att finna vid och kring denna populära, välbesökta plats.

Stortorget i framtiden

Malmö satsar stort på att göra hela staden mer attraktivt för turismen, Stortorget är en av de platser de inom kort planerar att bygga om. Tanken är att torget skall ha mer fokus på just vatten och vattenkonst, planen är även att utöka platsen för att få möjlighet att arrangera större evenemang i området. En intressant utveckling väntar alltså det gamla torget som snart kommer locka ännu fler besökare.

Sök hotell