Om Malmö

Malmö är Sveriges tredje största stad och har nästan 300 000 invånare. Staden har funnits sedan 1200-talet och hette från början Malmöghae, för att sedan få det kortare namnet Malmö.

Staden är en utav de snabbast växande i Sverige och befolkningen är yngre än på många andra ställen i landet. Man räknar med att staden kommer att ha en befolkning på 338 400 invånare år 2018. Varför många väljer att flytta till staden beror på att den, precis som invånarantalet, växer väldigt mycket.malmo

Malmö är indelat i fem stycken stadsområden: Väster, Norr, Innerstaden, Öster och Söder. Väster är det stadsområde som har flest invånare och här finns exempelvis Malmö Arena och köpcentret Emporia. Stadsdelen Hyllie ligger i Väster och Malmö stad hoppas på att allt fler företag, boende och turister ska komma hit.

En stor fördel med Malmö är att den som bor eller turistar här har nära till allt. Detta gör det optimalt för den som gillar att cykla runt och upptäcka. Inom staden finns hela 490 kilometer cykelbanor och från stadskärnan ut till stadsgränsen är avståndet bara 10 kilometer. Den som vill kan alltså sätta sig på cykeln och upptäcka hela Malmö på ett riktigt smidigt sätt.

Malmö kallas ofta för parkernas stad och det beror på att staden har många vackra parker. Men staden kanske är mer känd för allmänheten på grund av fotbollslaget Malmö FF, byggnaden Turning Torso, stadsdelen Rosengård och Öresundsbron. Förutom detta har Malmö även en rad prisade restauranger, vackra stadsnära stränder och en varm och välkomnande befolkning. Några kända personer som är födda i Malmö är Zlatan Ibrahimovic, Jan Malmsjö och Anita Ekberg.

 

Sök hotell