Sibbarpstranden

 

14041202-oresundsbronPå stranden vid Sibbarp kan gästerna njuta av både den fina sandstranden som av de stora gräsmattorna. Vid en del av stranden är vattnet extra långgrund vilket brukar bli en mycket bra plats för de mindre barnen att bada på. Stranden ligger i närheten av fästet för Öresundsbron men är möjligen inte riktigt lika populärt som exempelvis Ribersborgsstranden.

Även badplatsen vid Sibbarp har ett kallbadhus med bland annat bastu, omklädningsrum, duschar och ett kafé. På vintern är det möjligt för dem som vill vinterbada, med tillhörande bastubad efteråt för att få tillbaka värmen. Även på själva stranden finns under badsäsongen toaletter.

Vattnet vid Sibbarp är perfekt för dig som vill utforska och se mer kring livet i havet och de spännande djur som lever där.  Här finns nämligen ett stort utbud av fiskar och maneter. Är man inte så sugen på att bekanta sig med havets olika fiskar, så kan man antingen försöka ignorera dem eller helt enkelt försöka hålla sig ovanför vattenytan genom att vindsurfa, som är en mycket populär aktivitet på Sibbarp.

Mellan vissa klockslag under dagarna är det endast tillåtet att grilla på den permanenta grillen eller på medhavd grill i ett begränsat område, som är anordnad av kommunen. Tidigare har dessa tider som begränsat grillningen varit mellan kl 09.00 till 17.00, efter detta så är det tillåtet att grilla vart man vill på stranden. När det är badsäsong är Sibbarpsstranden en av de stränder som är bemannad med badvakter under dagarna som ska ansvara för säkerheten i området och vara behjälpliga om någon olycka sker. Dessa håller delvis till i de hjälpstationer som finns utplacerade på stranden.

Sök hotell